Πειραματική ΣΑΕΚ Τουρισμού: Συμμετοχή στη Βιωματική Δράση «Νιώσε Διαφορετικός»

Με γνώμονα την εξωστρέφεια και την κοινωνική υπευθυνότητα, η Πειραματική ΣΑΕΚ Τουρισμού Μακεδονίας (Υπουργείο Τουρισμού) συμμετείχε ενεργά στη βιωματική δράση συμπερίληψης «Νιώσε Διαφορετικός», η οποία πραγματοποιήθηκε από την 1η έως τις 5 Δεκεμβρίου 2025 στο Περίπτερο 1 της ΔΕΘ.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης τα τμήματα Μαγειρικής Τέχνης της Πειραματικής ΣΑΕΚ Τουρισμού Μακεδονίας και της ΣΑΕΚ ΑμεΑ Πυλαίας-Χορτιάτη ένωσαν τις δυνάμεις τους, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ότι η γαστρονομία δεν γνωρίζει σύνορα και εμπόδια.

Υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτών Μαγειρικής Τέχνης κ.κ. Σταυρούλας Κεϊσίσιου, Π-ΣΑΕΚ Τουρισμού Μακεδονίας- και Γιάννη Σμυρνάκου, ΣΑΕΚ ΑμεΑ Πυλαίας, οι σπουδαστές των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων συνεργάστηκαν υποδειγματικά ως μια ενιαία ομάδα. Προετοίμασαν ζωντανά λαχταριστές αυγόφετες, προσφέροντας στους επισκέπτες μια διαδραστική εμπειρία όπου είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν, να ενημερωθούν και να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία.

Η κουζίνα αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά ο απόλυτος χώρος επικοινωνίας ευαισθητοποίησης και αποδοχής που καταρρίπτει κάθε φραγμό.

Θερμά συγχαρητήρια στους σπουδαστές και τους εκπαιδευτές μας για τη συγκινητική και άψογη παρουσία τους!