Διακρίσεις
Αναγνώριση & βραβεία
Στην Πειραματική ΣΑΕΚ Τουρισμού Μακεδονίας ενσωματώνουμε στην εκπαιδευτική διαδικασία πρακτικές που ενισχύουν τη διάδοση της επαγγελματικής γνώσης και συμβάλλουν στην ανάπτυξη σύγχρονων δεξιοτήτων.
Επιπλέον, επιδιώκουμε διεθνείς συνεργασίες με τουριστικές επιχειρήσεις, στο πλαίσιο του προγράμματος πρακτικής άσκησης, συμβάλλοντας στη βελτίωση της απασχολησιμότητας των σπουδαστριών & σπουδαστών μας. Συμμετέχουμε σε Διεθνείς & Εθνικούς Διαγωνισμούς, Φεστιβάλ, Τουριστικές Εκθέσεις, οργανώνουμε σεμινάρια, ημερίδες και master classes.
Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, η Σχολή μας έχει διαρκή αναγνώριση από την Ελληνική Τουριστική βιομηχανία και θεωρείται ως μια από τις καλύτερες Σχολές Τουρισμού στην Ελλάδα.
Το όνομά μας είναι αξιόπιστο και εκτιμάται από την τουριστική αγορά για την ποιότητα των σπουδών του.
Οι διακρίσεις των σπουδαστών μας είναι πολυάριθμες σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο.
Οι απόφοιτοί μας, στην πλειοψηφία τους κατέχουν μεσαίες και υψηλές θέσεις και διαμορφώνουν το μέλλον της τουριστικής βιομηχανίας στη χώρα μας, αλλά και στο εξωτερικό.
1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Επαγγελματικό & Συνεδριακό Τουρισμό που διοργάνωσε η HAPCO & DES (Hellenic Association of Professional Congress Organizers & Destination Events Specialists)
2η Θέση
(Αρβανίτη Ισμήνη, Τσακαγιάννης Δημήτρης, Τσεπέλε Στεφανία-Δέσποινα, Χατζή Γεωργία Αλεξάντροβα Τίνα, Ματλά Αικατερίνη)
παρουσίασε στην Αγγλική την εργασία τους με θέμα «Mutuality, Innovation, Connectivity, Ecology – MICE».
1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Επαγγελματικό & Συνεδριακό Τουρισμό που διοργάνωσε η HAPCO & DES (Hellenic Association of Professional Congress Organizers & Destination Events Specialists)
3η Θέση
( Νικολάου Δημήτρης, Ανδρεάδου Αναστασία, Σαμαρά Βασιλεία, Ταχτσίδου Άννα, Χονδροματίδης Τάσος, Χρυσοχοϊδης Χρήστος)
παρουσίασε την εργασία με θέμα «PHYGITAL εκδηλώσεις ως νέο Μοντέλο MICE».
10ος Δ.Διαγωνισμός μαγειρικής
11ος Δ.Διαγωνισμός μαγειρικής
Συνεργασία με το Chef's club northern Greece
Φεστιβάλ Ελληνικής Σαλάτας
Διάφοροι διαγωνισμοί Μπαρ υπό την αιγίδα της Ένωσης Μπάρμεν Ελλάδος
Διαγωνισμός & βραβείο HAPCO
Βραβεία
1η Γαστρονομική Συνάντηση Δεξιοτεχνίας – Μάρτιος 1998
- 1 ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία «Ζεστό πιάτο ζυμαρικών»
- 2 χάλκινα μετάλλια στην κατηγορία «Επιδόρπιο»
- 1 έπαινος
- 4 διπλώματα
2ο Ελληνικό Σαλόνι Γαστρονομίας 1999
- 4 χρυσά μετάλλια
- 2 ασημένια μετάλλια
- 1 χάλκινο μετάλλιο
- 1 έπαινος
2ος Μεσογειακός Διαγωνισμός Γαστρονομικής Τέχνης – 1999
- 1 ασημένιο μετάλλιο
Τιμητικές διακρίσεις 2001
- 6 τιμητικές διακρίσεις
2η Γαστρονομική Συνάντηση Δεξιοτεχνίας- Μάρτιος 2001
- 1 χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία «Ελεύθερη Παρασκευή λαχανικών»
- 1 χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία «Δημιουργική Σύνθεση λαχανικών»
- 1 χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία «Σύνθεση Μενού»
- 3 διπλώματα
3ος Μεσογειακός Διαγωνισμός Γαστρονομικής Τέχνης – 2001
- 3 ασημένια μετάλλια
- 1 έπαινος
Ένωση Μπάρμεν Ελλάδος – 6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Cocktail 2001
- 3o βραβείο
- 2 επαίνους
4ος Μεσογειακός Διαγωνισμός Γαστρονομικής Τέχνης – 2003
- 2 χρυσά μετάλλια
- 1 ασημένιο μετάλλιο
- 1 χάλκινο μετάλλιο
3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός- Φεβρουάριος 2003
- 1 χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία «Ζεστό πιάτο πουλερικών»
- 1 ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία «Ζεστό πιάτο ψαριού- θαλασσινών»
Ένωση Μπάρμεν Ελλάδος – 9ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός 2004
- 2 επαίνους
1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Β’ετών Ξενοδοχειακών και Εστιατορικών τμημάτων – Φεβρουάριος 2005
- 1ο βραβείο
- 3ο βραβείο
4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μαγειρικής – Μάρτιος 2005
- 5 ασημένια μετάλλια
- 3 χάλκινα μετάλλια
- 3 επαίνους
3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Αρτοποιίας- Ζαχαροπλαστικής – Μάρτιος 2006
- 7 χρυσά μετάλλια
- 9 ασημένια μετάλλια
- 7 χάλκινα μετάλλια
- 6 επαίνους
11ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Cocktail 2006
- 3η θέση
5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός – Μάρτιος 2007
- 1 χρυσό βραβείο στον καλύτερο μαθητή της χρονιάς
- 1 χρυσό μετάλλιο
- 3 ασημένια μετάλλια
- 1 χάλκινο μετάλλιο
- 1 έπαινος
- 8 διπλώματα
2ο Διεθνές Φόρουμ Γαστρονομίας 2009
- Χρυσό βραβείο
- Ασημένιο βραβείο
- Χάλκινο βραβείο
8th International Culinary Competition 2013
- 1 χάλκινο μετάλλιο
9th International Culinary Competition 2015
- 3 ασημένια μετάλλια
- 2 χάλκινα μετάλλια
- 2 χάλκινα μετάλλια «Student Chef of the Year»
- 1 έπαινος
10th International Culinary Competition 2017
- 1 χρυσό μετάλλιο
- 2 ασημένια μετάλλια
- 6 χάλκινα μετάλλια
- 1 χάλκινο μετάλλιο στη Πειραματική Σ.Α.Ε.Κ. Τουρισμού Μακεδονίας
- 1 έπαινος
11th International Culinary Competition 2019
- 1 χρυσό μετάλλιο
- 8 χάλκινα μετάλλια
- 9 έπαινοι
- 1 Gratitude Award στη Πειραματική Σ.Α.Ε.Κ. Τουρισμού Μακεδονίας
10ο Πανελλήνιο Συνέδριο HAPCO για τον Επαγγελματικό & Συνεδριακό Τουρισμό “Back to the Future” – 5 & 6 Μαρτίου 2020
1ο Βραβείο στην κατηγορία Προπτυχιακών φοιτητών του τμήματος ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, για την καλύτερη εργασία με τίτλο: «Διεκδίκηση Διεθνούς Συνεδρίου Ελληνογαλλικής Ιατρικής Εταιρείας»