Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (chef)

Η ειδικότητα «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)» ανήκει στην ομάδα προσανατολισμού «Επαγγελμάτων Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας».

 

Επαγγελματικό περίγραμμα ειδικότητας

Ο/Η «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)» είναι ο/η επαγγελματίας ο/η οποίος/α, γνωρίζοντας μαγειρική, στοιχεία ζαχαροπλαστικής καθώς και την εστιατορική τέχνη, εργάζεται στην κουζίνα της επισιτιστικής μονάδας, επιμελείται και οργανώνει τη λειτουργία της κουζίνας, προετοιμάζει, παρασκευάζει και παραθέτει τα εδέσματα για μικρές και μεγάλες ομάδες ατόμων σύμφωνα με τις καθορισμένες προδιαγραφές ποιότητας της επισιτιστικής μονάδας και με τα προβλεπόμενα επίπεδα υγιεινής.

Η παροχή υπηρεσιών επισιτισμού (παρασκευή και παράθεση εδεσμάτων) από τον/την Τεχνικό Μαγειρικής Τέχνης στην επισιτιστική μονάδα στην οποία εργάζεται έχει ως σκοπό τη γαστρονομική ικανοποίηση των πελατών σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες τους και σε συνάρτηση με τους προκαθορισμένους στόχους της μονάδας εστίασης.

Ο/Η Αρχιμάγειρας (chef de cuisine) είναι υπεύθυνος/η για όλη τη λειτουργία της κουζίνας (ή του μαγειρείου) και αποτελεί επίπεδο ιεραρχίας στο επάγγελμα του/της Μάγειρα/ισσας.

Τομείς Απασχόλησης

Oι απόφοιτοι της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)» των Σ.Α.Ε.Κ., με τις εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες που έχουν αποκτήσει κατά την εκπαίδευσή του, μπορούν να εργαστούν μεταξύ άλλων σε:

– Κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα

– Εγκαταστάσεις Ειδικής Τουριστικής Υποδομής με οργανωμένα επισιτιστικά τμήματα

– Εστιατόρια

Μπορείτε να δείτε τον αναλυτικό Οδηγό Κατάρτισης παρακάτω:

ΟΔΗΓΟΣ Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης

Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.