Η ειδικότητα ανήκει στην Ομάδα Προσανατολισμού «Επαγγελμάτων Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας».
Επαγγελματικό περίγραμμα ειδικότητας
Oι απόφοιτοι της ειδικότητας «Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής» των Σ.Α.Ε.Κ., είναι οι επαγγελματίες οι οποίοι/ες, γνωρίζοντας την αρτοποιητική και ζαχαροπλαστική τέχνη, στοιχεία μαγειρικής καθώς και στοιχεία τροφογνωσίας και υγιεινής, εργάζονται στο εργαστήριο της επισιτιστικής μονάδας ή αυτοτελή μονάδα αρτοποιίας ή ζαχαροπλαστείο, επιμελούνται και οργανώνουν τη λειτουργία του αρτοποιείου – ζαχαροπλαστείου ή Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών συστηματοποιημένου επισιτισμού (catering), προετοιμάζουν, παρασκευάζουν και παραθέτουν τα επιδόρπια και τα προϊόντα άρτου για μικρές και μεγάλες ομάδες ατόμων σύμφωνα με τις καθορισμένες προδιαγραφές ποιότητας της επισιτιστικής μονάδας και τα προβλεπόμενα επίπεδα υγιεινής.
Τομείς Απασχόλησης
Oι απόφοιτοι της ειδικότητας «Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής» των Σ.Α.Ε.Κ., με τις εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες που έχουν αποκτήσει κατά την εκπαίδευσή του, μπορούν να εργαστούν μεταξύ άλλων σε:
– Κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα
– Εγκαταστάσεις Ειδικής Τουριστικής Υποδομής με οργανωμένα επισιτιστικά τμήματα
– Αρτοποιεία και Εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής
Μπορείτε να δείτε τον αναλυτικό Οδηγό Κατάρτισης παρακάτω: