Μήνυμα Διεύθυνσης

Καλώς ορίσατε στο ΙΕΚ Θεσσαλονίκης του Υπουργείου Τουρισμού!

Αγαπητοί νέοι, αγαπητές νέες,

από το 1956 έως σήμερα η ιστορική Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Θεσσαλονίκης είναι ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια εκπαιδευτήρια τουριστικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα. 

Στο σημερινό ΙΕΚ Θεσσαλονίκης, το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό συνεργάζονται διαρκώς για να παρέχουν στους σπουδαστές μας υψηλού επιπέδου σπουδές.  Οι πρότυπες εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου “ΞΕΝΙΑ-ΗΛΙΟΣ” σε συνδυασμό με τα προγράμματα σπουδών, την ακαδημαϊκή γνώση και επαγγελματική εμπειρία των διδασκόντων, οδηγούν στην προσφορά  ενός ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού συστήματος για τον τουριστικό τομέα, την φιλοξενία και την γαστρονομία. Τα προγράμματά μας συνδυάζουν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα καθώς και πραγματική εμπειρία μέσα από ένα συστηματικό πρόγραμμα αμειβόμενης πρακτικής άσκησης. 

Προσπαθούμε να παρέχουμε στους σπουδαστές μας βιωματική εκπαίδευση, ασφαλές, πειθαρχημένο και φιλόξενο περιβάλλον, όπου μπορεί να αναπτυχθούν οι έννοιες της ομαδικότητας, της επαγγελματικής & κοινωνικής ευθύνης, της πειριβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, ενσωματώνοντας συνεχώς τις εξελίξεις και τα σύγχρονα δεδομένα του τουριστικού κλάδου. Από την πρώτη μέρα στη Σχολή, οι σπουδαστές και σπουδάστριές μας έχουν δυνατότητα να αναπτύξουν επαγγελματικά προσόντα, δεξιότητες και τεχνικές, να δημιουργήσουν φιλίες και  επαγγελματικές γνωριμίες που θα τους βοηθήσουν στην υπόλοιπη ζωή τους.

Σας ενθαρρύνω να αδράξετε όλες τις δυνατότητες και ευκαιρίες που μπορεί να σας προσφέρουν οι σπουδές σας στο ΙΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Ξένη Γερνά,

Αν. Διευθύντρια

director

Facebook Twitter Pinterest