Η σχολή μας

Το κτίριο της Σχολής μας είναι το πρώην ξενοδοχείο «ΞΕΝΙΑ-ΗΛΙΟΣ», το  οποίο βρίσκεται σε μια μοναδική περιοχή στην παραλία της Περαίας και έχει μια μεγάλη ιστορία να μοιραστεί με τους σπουδαστές, αλλά και με τους επισκέπτες του. 

Συνδυάζοντας το ιστορικό παρελθόν και το σημαντικό παρόν, τόσο του ξενοδοχείου, όσο και των Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων, προσπαθούμε να προσφέρουμε στους σπουδαστές μας μια ολοκληρωμένη εμπειρία που διαρκεί δύο χρόνια και συμπεριλαμβάνει εκτός από την υψηλού επιπέδου τουριστική εκπαίδευση, πολλαπλές εμπειρίες σχετικά με την φιλοξενία και την αισθητική, μέσα στους επαγγελματικούς χώρους ενός πραγματικού ξενοδοχείου.

Ως μια από τις ιστορικές Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων του Υπουργείου Τουρισμού με περισσότερα από 80 χρόνια εμπειρίας στην τουριστική εκπαίδευση συνεχίζουμε να παρέχουμε υψηλού επιπέδου τουριστικές σπουδές που ακολουθούν το Ελβετικό μοντέλο Τουριστικής Εκπαίδευσης. 

Το πρόγραμμα σπουδών διαρκεί δύο χρόνια και περιλαμβάνει τέσσερα εξάμηνα διδασκαλίας θεωρητικών και εργαστηριακών μαθημάτων. Επίσης, περιλαμβάνει αμειβόμενη πρακτική άσκηση κατά τη θερινή περίοδο, γεγονός που  βοηθάει τους σπουδαστές να αποκτήσουν  πραγματική εμπειρία, δεξιότητες και επαγγελματικές γνωριμίες. 

Κατά την αποφοίτησή τους οι σπουδαστές αναμένεται:

 • Να κατανοούν όλους τους βασικούς τομείς της βιομηχανίας του τουρισμού,
 • Να εφαρμόζουν αποτελεσματικά τις τεχνικές της ειδικότητάς τους,
 • Να είναι σε θέση να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις ανάλογα με τη θέση που κατέχουν,
 • Να αντιμετωπίζουν διαφορετικές καταστάσεις σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον,
 • Να επικοινωνούν αποτελεσματικά,
 • Να επιδεικνύουν κοινωνικές και προσωπικές δεξιότητες,
 • Να αλληλεπιδρούν με εμπιστοσύνη, ενθουσιασμό και δημιουργικότητα σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον. 

Δραστηριότητες

Παράλληλα με το πρόγραμμα σπουδών, η Σχολή μας προσφέρει στους σπουδαστές της, πλούσιες παράλληλες δράσεις που στοχεύουν στην ενδυνάμωση της επαγγελματικής και τουριστικής τους συνείδησης.

Μερικές από τις δράσεις μας είναι:

 • Σεμινάρια και ημερίδες από καταξιωμένους επαγγελματίες του τουρισμού αλλά και της ακαδημαϊκής κοινότητας
 • Συμμετοχή σε εκδηλώσεις, εκθέσεις, διαγωνισμούς,
 • Ημέρα καριέρας με στόχο την εξασφάλιση θέσεων πρακτικής άσκησης και εργασίας σε ξενοδοχεία και τουριστικές επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα
 • Υπηρεσίες συμβουλευτικής και προσωπικής ανάπτυξης
 • Υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού και σύνδεσης με την αγορά εργασίας
 • Δράσεις αιμοδοσίας, εθελοντισμού και περιβαλλοντικής

Με την ολοκλήρωση των σπουδών  οι σπουδαστές αποκτούν «Βεβαίωση Επιτυχούς Κατάρτισης- ΒΕΚ».

Στη συνέχεια κατόπιν συμμετοχής σε εξετάσεις πιστοποίησης που διενεργεί ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) οι απόφοιτοί μας αποκτούν  ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ Επιπέδου 5 στο Εθνικό και στο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (Ν. 4283/2014, ΦΕΚ 189/Α΄/10-9-2014) το οποίο είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη (εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης).

περισσότερα   

Οι απόφοιτοι του ΙΕΚ Θεσσαλονίκης του Υπουργείου Τουρισμού σε ποσοστό 100%, βρίσκουν σχετική απασχόληση λίγο μετά την αποφοίτηση.

Επίσης, μεγάλη πλειοψηφία των αποφοίτων μας κατέχουν μεσαίες και ανώτερες διοικητικές θέσεις. 

Τέλος, πολλοί απόφοιτοί μας προχωρούν σε δική τους επιχειρηματική δραστηριότητα σε πολλούς τομείς της τουριστικής και επισιτιστικής βιομηχανίας.

Facebook Twitter Pinterest