Ειδικότητες Μετεκπαίδευσης

Το Υπουργείο Τουρισμού λειτουργεί σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας τμήματα Μετεκπαίδευσης, σύμφωνα με το ν. 1077/1980 όπως ισχύει, για τους ήδη εργαζόμενους στον τουριστικό τομέα ή για πρόσκαιρα ανέργους, οι οποίοι διαθέτουν μόνο εμπειρική γνώση του αντικειμένου εργασίας τους. 

Τα προγράμματα μετεκπαίδευσης του ν. 1077/1980 είναι προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, τα οποία δεν εντάσσονται στην τυπική εκπαίδευση και οδηγούν στην απόκτηση αδιαβάθμητων τίτλων σπουδών.

Οι ειδικότητες που λειτουργούν είναι:

  • Υπηρεσία Υποδοχής
  • Επισιτισμός
  • Μαγειρική Τέχνη
  • Ζαχαροπλαστική Τέχνη
  • Οροφοκομία

Το Ι.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης είναι ο υπεύθυνος φορέας υλοποίησης του Υποέργου «Προγράμματα/ Δράσεις κατάρτισης-μετεκπαίδευσης εργαζομένων και πρόσκαιρα ανέργων εμπειροτεχνών στον τουριστικό τομέα – Κεντρική Μακεδονία & Θεσσαλία» και στο πλαίσιο της ευθύνης του έχουν έως τώρα υλοποιηθεί προγράμματα μετεκπαίδευσης στην Θεσσαλονίκη, Βόλο και Τρίκαλα. 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Υπηρεσία Υποδοχής

Οι ειδικότητες εργαζομένων που δύνανται να επιλέγονται και να παρακολουθούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι:

  • Υπάλληλος Υποδοχής
  • Βοηθός Υποδοχής
  • Υπάλληλος τήρησης λογαριασμών πελατών
  • Αποθηκάριος
  • Θυρωρός, θυρωρός Β’, βοηθός θυρωρού, νυκτοθυρωρός
  • εξωτερικός θυρωρός (Doorman) 
  • τηλεφωνητής / τρια
  • προϊστάμενος Υπνοδωματίων και κοινόχρηστων χώρων
  • Γκρουμ 
περισσότερα

Εστιατορική τέχνη

Οι ειδικότητες εργαζομένων που δύνανται να επιλέγονται και να παρακολουθούν το πρόγραμμα είναι:

  • Εστίαρχος (Maitre)
  • Υπομαίτρ  (Sous Maitre)
  • Αρχισερβιτόρος (Captain)
  • Σερβιτόρος τραπεζαρίας – σαλονιού ή Ορόφων (θαλαμηπόλος)
  • Σερβιτόρος – Σερβιτόρος Bar
  • Βοηθός Σεερβιτόρου
  • Ταμίας – Ελεγκτής (Ταμπλίστας)
  • Μπάρμαν και βοηθός Μπάρμαν
περισσότερα

Μαγειρική τέχνη

Οι ειδικότητες εργαζομένων που δύνανται να επιλέγονται και να παρακολουθούν το πρόγραμμα είναι:

  • Αρχιμάγειρας
  • Μάγειρας Α’ και Β’
  • Μάγειρας Γ’
  • Μπουφετζής
  • Μπουφετζής Α’ 
  • Ψήστης
  • Τηγανιέρης
  • Τεχνίτης Πιτσαρίας
  • Ντονερτζής
περισσότερα

Ζαχαροπλαστική τέχνη

Οι ειδικότητες εργαζομένων που δύνανται να επιλέγονται και να παρακολουθούν το πρόγραμμα είναι:

  • Ζαχαροπλάστης – Αρτοποιός
  • Τεχνίτης Ζαχαροπλαστικής
  • Βοηθός Τεχνίτη Ζαχαροπλαστικής
περισσότερα

Οροφοκομία

Οι ειδικότητες εργαζομένων που δύνανται να επιλέγονται και να παρακολουθούν το πρόγραμμα είναι:

  • Προϊστάμενος /η Υπνοδωματίων και κοινόχρηστων χώρων
  • Προϊστάμενος /η Λινοθήκης και πλυντήριων
  • Καμαριέρα
  • Οροφοκόμος (Βαλές)
περισσότερα