Παρουσίαση του βιβλίου συνταγών «Cook4Change, οι βιώσιμες συνταγές μας».

Παρουσίαση του βιβλίου συνταγών «Cook4Change, οι βιώσιμες συνταγές μας».

Με περίσσια χαρά η Πειραματική Σ.Α.Ε.Κ. Τουρισμού Μακεδονίας του Υπουργείου Τουρισμού (Ι.Ε.Κ. Τουρισμού Μακεδονίας) χαιρετίζει το ευχαριστήριο μήνυμα του κου Γιώργου Τσούλη, Chef και πρεσβευτή της βιώσιμης διατροφής του WWF Ελλάς, για την συμμετοχή της Σχολής μας στην δημιουργία του βιβλίου συνταγών «Cook4Change,οι βιώσιμες συνταγές μας», που έλαβε χώρα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Eat4Change.

Η συμμετοχή μας στην δράση από την πρώτη στιγμή βρήκε ενθέρμους υποστηρικτές, σπουδαστές και σπουδάστριες, από τα τμήματα της Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης, οι οποίοι/ες σκεπτόμενοι/ες δημιουργικά και καινοτόμα έδωσαν νέα πνοή σε παραδοσιακές συνταγές του τόπου μας επιλέγοντας βιώσιμα υλικά δίνοντας έμφαση σε ντόπια λαχανικά και φρούτα.

Στο βιβλίο που ακολουθεί περιλαμβάνονται οι παρακάτω συνταγές σπουδαστών και σπουδαστριών μας : ποντιακά πιταρούδια, Χρήστος Δημητρίου, Γαύρος με σάλτσα λεμονιού, Μίρκα Νταουλτζή, Ξινομυζήθρα ‘brule’ με παντζάρια & πέστο φουντουκιού, Στάιου Ευαγγελία, Αξιώτου Ηλέκτρα και Χαραλαμπίδου Ιωάννα, Γεμιστό πορτομπέλο με λαχανικά, Δημήτρης Σουλιόπουλος, Αντρέας Αλμπάνης και Θανάσης Δημητρακόπουλος, Ψαρόσουπα, Μίρκα Νταουλτζή, Μαγειρίτσα με μανιτάρια, Γιάννης Λαζαρίδης, Vegan quesadilla με πιπεριές και μανιτάρι,Μόσχος Νικόλαος, Κερασίδης Γεώργιος & Μιχαδάσης Δημήτριος, Ρυζοκροκέτες με σπαγγέτι λαχανικών, Νταουλτζή Μίρκα, Πατατούλες baby με κρέμα φέτας και άνηθο, Άννα Κεσκίνη, Ριζότο παντζάρι, Μπαδέκας Παναγιώτης, Τυρακίδης Απόστολος & Σαββίδης Φώτιος, Γκρατέν Ζυμαρικών με Μπεσαμέλ Κολοκύθας, Δαλαγιώργος Αθανάσιος, Οκγραντέν πατάτας-μπρόκολο, Γιάννης Λεπτοκαρίδης, Τάσος Πασχαλίδης & Δημήτρης Κοκκίνης, Ψευδοκεφτές πράσου, Γιώργος Ζητιρίδης, Financier φράουλα καρύδα, Νικολέτα Ταουσιάνη, Προφιτερόλ (εναλλακτικό), Μηλόπιτα & Sacher torte Βασιλική Στανημέρου.

Ήταν μια υπέροχη εμπειρία, ένα καινοτόμο γαστρονομικό ταξίδι που έχει την δύναμη να φέρει αλλαγές με θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον και σε όλο το πλανήτη μας!

Ευχαριστούμε το WWF Ελλάς για την συνεργασία και όλους τους καθηγητές και καθηγήτριες της σχολής μας που υποστήριξαν με θέρμη το όλο εγχείρημα.

 

Facebook

Download attachments: