Ετήσιο Συμπόσιο 2024 | Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας.

Ετήσιο Συμπόσιο 2024 | Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας.

Τα τριάντα (30) χρόνια από την ίδρυσή της γιόρτασε η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας – Culinary Professionals Greece, κατά το καθιερωμένο Ετήσιο Συμπόσιο, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 26 Μαρτίου στο ξενοδοχείο THE MET, Θεσσαλονίκη.

Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν το μενού της Μακεδονικής Κουζίνας με το οποίο η επίσημη ομάδα της Ένωσης (Culinary Team Greeceδιαγωνίσθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής 2024, στη Στουτγκάρδη.

simpA7V09673.jpgsimpCulinary_Team_Greece.jpg

Κεντρικός ομιλητής της βραδιάς ήταν ο πρώτος Πρόεδρος της Ένωσης, Chef κ. Ζήσης Κεραμέας, ο οποίος διετέλεσε καθηγητής Μαγειρικής και Διευθυντής στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Μακεδονίας, του Υπουργείου Τουρισμού ονομαζόμενη σήμερα Ι.Ε.Κ. Τουρισμού Μακεδονίας. Ο κ. Κεραμέας κάλεσε τους νέους chef να επιδίδονται με ζήλο προς την κατεύθυνση αναδόμησης της εξαιρετικής ελληνικής κουζίνας χρησιμοποιώντας άριστης ποιότητας ελληνικά προϊόντα και στοχεύοντας πάντα στην βελτίωση της τεχνικής τους.

ssim3-1024x576_1.jpg

 Ακολούθως την εκδήλωση χαιρέτησαν αναγνωρισμένοι chefs από όλο τον κόσμο, πρεσβευτές από τον χώρο της γαστρονομίας εντός και εκτός Ελλάδας, εκπρόσωποι φορέων και της πολιτικής σκηνής οι οποίοι παρουσίασαν τις δράσεις της Ένωσης, εξήραν το έργο της.

Το Ι.Ε.Κ. Τουρισμού Μακεδονίας του Υπουργείου Τουρισμού ανήκει στην ομάδα υποστηρικτών της Ένωσης και για τον λόγο αυτό τιμήθηκε με τον αναμνηστικό πορσελάνινο σκούφο που απονεμήθηκε ως αναμνηστικό για τα 30 χρόνια από την ίδρυση της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας – Culinary Professionals Greece.

simpA7V09809.jpg

Το αναμνηστικό δώρο για το Ι.Ε.Κ. Τουρισμού Μακεδονίας παρέλαβε η κα Ξένη Γερνά Διευθύντρια του Ι.Ε.Κ. η οποία αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας, Executive Chef  κο Δημήτρη Κυριακόπουλο, και τον Α’ αντιπρόεδρο της Ένωσης Εxecutive Chef κ. Χρήστος Γκότση, δήλωσε ότι η ιστορική Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Μακεδονίας, είναι και θα είναι πάντα υποστηρικτής του έργου της Ένωσης.

 

simpA7V09616.jpg

Facebook