
Σεμινάριο Οινολογίας από την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου
Δελτίο Τύπου
Την Τετάρτη 14 Μαΐου οι σπουδάστριες και σπουδαστές του Α΄ έτους της ειδικότητας «Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας»
είχαν τη χαρά και την τιμή να υποδεχτούν τον κ. Πασχάλη Παπαδημητρίου, Υπεύθυνο Πωλήσεων Οίνων της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου, Αγίου Όρους
και να γνωρίσουν την ιστορία, την πλούσια οινική παράδοση και τις ποιοτικές διαδικασίες οινοποίησης που ακολουθούν οι μοναχοί της συγκεκριμένης
Μονής από το έτος 1198 μ.Χ.
Οι σπουδαστές γεύτηκαν και αξιολόγησαν σε έντυπα τα χαρακτηριστικά των μοναστηριακών οίνων που παρουσιάσθηκαν ενώ ανέδειξαν την επίγευσή τους
με συνοδευτικά Π.Ο.Π σκληρά τυριά από την περιοχή της Μακεδονίας.
Παράλληλα, μέσω της διατμηματικής συνεργασίας και συνδιδασκαλίας με τις/τους σπουδάστριες/σπουδαστές Ά έτους της ειδικότητας
«Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης» και την Cheffé κα. Σταυρούλα Κεϊσίδου, το σεμινάριο της οινολογίας ενισχύθηκε βιωματικά με την παρουσίαση παραδοσιακής,
«Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης» και την Cheffé κα. Σταυρούλα Κεϊσίδου, το σεμινάριο της οινολογίας ενισχύθηκε βιωματικά με την παρουσίαση παραδοσιακής,
κυρίως ελβετικής, πρότασης σερβιρίσματος εδεσμάτων: «Φοντύ Ελληνικών Τυριών» (Fondue de Fromages Grecs) και «Φοντύ Μπουργκινιόν» (Fondue Bourguignonne) από μοσχαρίσιο φιλέτο, σε σκεύος «Καγκελόν» (Caquelon).
Η Διευθύντρια της Σχολής κα Γερνά, οι Εκπαιδευτές κ. κ Ι. Πακαλιά, Σ. Γκούγκας και οι σπουδαστές/στριες ευχαριστούν θερμά τον κ. Παπαδημητρίου
για την συνεργασία και την εκπαιδευτική εμπειρία που προσέφερε στους συμμετέχοντες γύρω από τους μοναδικούς και ιδιαίτερα γευστικούς οίνους
της Ι. Μ. Χιλανδαρίου, οι οποίοι εξάγονται σε χώρες από την Σερβία έως την Αυστραλία!