
Παρουσίαση Ζαχαροτεχνίας/ Καλλιτεχνικής Ζαχαρόπαστας
Την Δευτέρα 10 Μαρτίου 2025 είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε, για άλλη μια χρονιά στις εγκαταστάσεις μας, την Pastry chef & Cake artist, κα Στάικου Ιουλία.
Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής της Σχολής μας και το παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό όλοι οι σπουδαστές/τριες της ειδικότητας Ζαχαροπλαστικής Τέχνης, Α΄ και Β΄ έτους.
Η παρουσίαση είχε στόχο να εισάγει τους σπουδαστές/στριες στην τέχνη της ζαχαροτεχνίας και να τους/τις βοηθήσει να αναπτύξουν τις βασικές και προχωρημένες τεχνικές της για τη δημιουργία εντυπωσιακών γλυκών έργων.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, δημιουργήθηκε από το μηδέν μια σύνθεση που περιλάμβανε επικάλυψη τούρτας με ζαχαρόπαστα, δημιουργία ζαχαρένιας φιγούρας και ενός πασχαλινού αυγού δημιουργώντας τελικά μια υπέροχη πασχαλινή σύνθεση.
Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση, τέθηκαν ερωτήσεις και δόθηκαν πολύτιμες συμβουλές, χρήσιμες για την περαιτέρω εξέλιξη των σπουδαστών μας στην τέχνη της Καλλιτεχνικής Ζαχαρόπαστας.
Ευχαριστούμε πολύ την κα Ιουλία Στάικου για την συνεργασία, την χορηγία υλικών και την “γλυκιά” της παρουσίαση !