
Workshop με θέμα την “Βιώσιμη αλιεία και εποχικότητα σε ψάρια και λαχανικά”.
Η Πειραματική Σ.Α.Ε.Κ. Τουρισμού Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Ξεν/κό Όμιλο «Vourlgaris Hospitality Group» πραγματοποίησε βιωματικό workshop την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2025, με θέμα “Βιώσιμη αλιεία και εποχικότητα σε ψάρια και λαχανικά” στο πλαίσιο της συνεχούς μας δέσμευσης για προσφορά προστιθέμενης αξίας στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Στο συγκεκριμένο σεμινάριο προσπαθήσαμε με τους αξιότιμους καλεσμένους μας να ευαισθητοποιήσουμε τους σπουδαστές/ στριες ειδικοτήτων Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής Τέχνης σε θέματα διασφάλισης βιώσιμης κατανάλωσης και παραγωγής, προστασίας των υδάτινων πόρων μέσω της σωστής χρήσης των πρώτων υλών πετυχαίνοντας την επισιτιστική ασφάλεια που συμπίπτουν με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης 2, 12 & 14 του ΟΗΕ.
Η δράση ξεκίνησε με εισήγηση από τον Executive Chef κο Σπύρο Βουλισμά, για την βιώσιμη αλιεία. «Βιώσιμη αλιεία χαρακτηρίζεται το σύνολο των πρακτικών που προστατεύουν τον πληθυσμό των αλιευμάτων που στοχεύουν. Διατηρεί τους πληθυσμούς σε υγιή επίπεδα και δεν καταστρέφεται το περιβάλλον τους».
Ακολούθησε live cooking από την ομάδα των Chefs του Ομίλου οι οποίοι παρουσίασαν ένα εξαιρετικό μενού με τα εξής πιάτα: κουτσομούρα ceviche με κουμ κουάτ, παντζάρι, τσίλι πιπεριά και πίκλα φιρίκι, σαλάτα αντίδι με καπνιστό σκουμπρί, πορτοκάλι, φακές και τσάι του βουνού, τσιπούρα φρικασέ με χόρτα εποχής, λάδι μυρωδικών, μύδια καπνιστά και αέρα λεμονιού, εκμέκ φογάτσας, εστούμπα μαστίχα – λεμόνι, κουμ κουάτ, πραλίνα φυστικιού.
Ευχαριστούμε θερμά τον Όμιλο “Voulgaris Hospitality Group” για την συνεργασία τους σε αυτήν την υπέροχη δράση μας.