Εκπαιδευτική επίσκεψη στο κτήμα Κυρ-Γιάννη.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο κτήμα Κυρ-Γιάννη.

 Εκπαιδευτική επίσκεψη σε έναν από τους μεγαλύτερους αμπελώνες της Ελλάδας, κτήμα Κυρ-Γιάννη στο Γιαννακοχώρι Νάουσας, Ημαθίας- υλοποίησε την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 η Σ.Α.Ε.Κ. Τουρισμού Μακεδονίας (Ι.Ε.Κ. Τουρισμού Μακεδονίας).

Στην εκδρομή συμμετείχαν οι πρωτοετείς και δευτεροετείς σπουδαστές/στριες των ειδικοτήτων: Πειραματική ειδικότητα «Στέλεχος Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» με εξειδίκευση στο Τομέα Διοίκησης Δωματίων, Πειραματική Ειδικότητα «Στέλεχος Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Επιχειρήσεων» και «Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας».  

Η περιήγηση ξεκίνησε με ιστορική αναδρομή στην μακρά οικογενειακή παράδοση και την φιλοσοφία του κτήματος Κυρ-Γιάννη, ενημέρωση για την καλλιέργεια και τις φροντίδες των φυτών αμπέλου, τις τοπικές ποικιλίες σταφυλιών, τις τεχνικές και τα στάδια οινοποίησης που ακολουθούνται. Η εμπειρία ολοκληρώθηκε με την γευστική δοκιμή της χαρακτηριστικής ποικιλίας Ξινόμαυρο, Π.ΟΠ Νάουσας, στο τέλος της ξενάγησης.

Η Σχολή Ανώτερης Εκπαιδευτικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.) Τουρισμού Μακεδονίας ευχαριστεί θερμά όλη την ομάδα διοργάνωσης επισκέψεων του κτήματος Κυρ-Γιάννη για την φιλοξενία, τον κο Παύλο Ορδουλίδη για την διεξοδική ξενάγηση και τις καθηγήτριες, κα Βασιλική Ράπτη και Ελευθερία Δροσάκη που συνόδευσαν τους σπουδαστές και σπουδάστριές μας.

 

 

 kirgianni2.jpg

kirgianni4.jpg

kirgianni5.jpg

kirgianni1.jpg

Facebook