ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ « Νέα Ελληνική Κουζίνα».
Την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024 στις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτηρίου μας, Ι.Ε.Κ. Τουρισμού Μακεδονίας, φιλοξενήσαμε ένα πολύ δημιουργικό σεμινάριο με θέμα «Νέα Ελληνική Κουζίνα».
Καλεσμένοι εισηγητές του σεμιναρίου ήταν οι πολύ αγαπητοί Δημήτρης Παμπόρης - Executive Chef του Ekies all Senses Resort, Ιωάννης Πατέκας - Executive Chef και Αρχοντία Πασχαλίδου, Cheffe Patissiere του Ekies all Senses Resort.
Τα πιάτα που παρουσιάσθηκαν στους/στις σπουδαστές/ στριές μας, ειδικοτήτων Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης Α΄ και Β΄ έτος, ήταν:
Χοιρινό φιλέτο πρασοσέλινο
με πουρέ σελινόριζα / ψητά πράσα / καπνιστό χέλι / αφράτο αυγολέμονο
Κουνουπίδι σαγανάκι με Carry Madras
Κρέμα κουνουπίδι με γραβιέρα / chutney κάπαρη – σταφίδα / σάλτσα κουνουπίδι
Τάρτα λεμονιού
Ήταν μια πολύ όμορφη ημέρα για την « οικογένεια » του Ι.Ε.Κ. Τουρισμού Μακεδονίας !
Ευχαριστούμε Θερμά τους εκλεκτούς Executive Chefs Δημήτρη Παμπόρη, Ιωάννη Πατέκα και Cheffe Patissiere Αρχοντία Πασχαλίδου.