Σεμινάριο «Gluten Free παρασκευές».

Σεμινάριο «Gluten Free παρασκευές».

 

Σήμερα 13 Μαρτίου 2024, το Ι.Ε.Κ. Τουρισμού Μακεδονίας σε συνεργασία με την Gluten Free Chef Βασιλική Βαίδου πραγματοποίησε ένα πρωτοποριακό workshop με θέμα « παρασκευές Glouten Free ».

Στο σεμινάριο που παρακολούθησαν οι σπουδαστές Ζαχαροπλαστικής & Μαγειρικής Τέχνης, Ά και Β΄  έτους, έγινε αναφορά στα χαρακτηριστικά και την ωφελιμότητα της Glouten Free διατροφής. Σε συνέχεια η Chef με την υποστήριξη της καθηγήτριας του Ι.Ε.Κ. μας, κα Βασιλική Στάικου και μαθητών παρασκεύασαν:

  • Κιμαδόπιτα με πράσο και φύλλο χωρίς γλουτένη
  • Παστιτσάδα με κόκορα &
  • Κεϊκ με Φράουλες

Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιήθηκαν (αλεύρι, σπαγγέτι, πολέντα, τραχανάς κ.α.) ήταν όλα  Gluten free προϊόντα και χορηγία από το κατάστημα Foodie’s shop.

Ευχαριστούμε πολύ την Gluten Free Chef Βασιλική Βαίδου για την παρουσίαση και τα προϊόντα που μας χορήγησε.

 

P1190721_glouten.jpgP1190727_glouten.jpgP1190740_glouten.jpgP1190776_glouten.jpg

 

Κιμαδόπιτα με πράσο και φύλλο χωρίς γλουτένη

P1190771_glouten.jpg

 

Παστιτσάδα με κόκορα

P1190789_glouten.jpg

 

Κεϊκ με Φράουλες

P1190797_glouten.jpg

Facebook