Σεμινάριο Σύγχρονης Ελληνικής Κουζίνας.
Ένα υψηλού επιπέδου γαστρονομικό σεμινάριο παρουσίασαν την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 στο Ι.Ε.Κ. Τουρισμού Μακεδονίας ο πολυβραβευμένος Executive Chef Απόστολος Αλτάνης, ο Chef de Cuisine Γιώργος Παραπούρας και η Cheffe Pâtissière Ολυμπία Ελευθεριάδου.
Στόχος του σεμιναρίου οι σπουδαστές του Ι.Ε.Κ. μας, Μαγειρικής Τέχνης και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης Α' & Β' έτος να έρθουν κοντά στα ελληνικά παραδοσιακά υλικά, στην ελληνική γευστική παράδοση και στον εκσυγχρονισμό της με πιο σύγχρονες τεχνικές.
Το «set menu» περιελάβανε τα πιάτα:
- Αθηναϊκή με ταραμά καπνιστής πέστροφας, φακές beluga και εκχύλισμα ντομάτας
- Μεζές θαλασσσινών με ήμιλιαστό ψάρι, υφές γαρίδας, κρίταμο και χιόνι φέτας
- Μπακαλιάρος φρικασέ με αυγολέμονο και λάδι αρωματικών
- Πορτοκαλόπιτα με μους λεμόνι και κρεμέ azélia.
Ένα υπέροχο σεμινάριο από μια εξαιρετική ομάδα συνεργατών.
Ευχαριστούμε Πολύ!
Αθηναϊκή με ταραμά καπνιστής πέστροφας, φακές beluga και εκχύλισμα ντομάτας
Μεζές θαλασσσινών με ήμιλιαστό ψάρι, υφές γαρίδας, κρίταμο και χιόνι φέτας
Μπακαλιάρος φρικασέ με αυγολέμονο και λάδι αρωματικών
Πορτοκαλόπιτα με μους λεμόνι και κρεμε azélia