Σεμινάριο Σύγχρονης Ελληνικής Κουζίνας.

Σεμινάριο Σύγχρονης Ελληνικής Κουζίνας.

Ένα υψηλού επιπέδου γαστρονομικό σεμινάριο παρουσίασαν την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 στο Ι.Ε.Κ. Τουρισμού Μακεδονίας ο πολυβραβευμένος Executive Chef Απόστολος Αλτάνης, ο Chef de Cuisine Γιώργος Παραπούρας και η Cheffe Pâtissière Ολυμπία Ελευθεριάδου.

Στόχος του σεμιναρίου οι σπουδαστές του Ι.Ε.Κ. μας, Μαγειρικής Τέχνης και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης Α' & Β' έτος να έρθουν κοντά στα ελληνικά παραδοσιακά υλικά, στην ελληνική γευστική παράδοση και στον εκσυγχρονισμό της με πιο σύγχρονες τεχνικές.

Το «set menu» περιελάβανε τα πιάτα:

  • Αθηναϊκή με ταραμά καπνιστής πέστροφας, φακές beluga και εκχύλισμα ντομάτας
  • Μεζές θαλασσσινών με ήμιλιαστό ψάρι, υφές γαρίδας, κρίταμο και χιόνι φέτας
  • Μπακαλιάρος φρικασέ με αυγολέμονο και λάδι αρωματικών
  • Πορτοκαλόπιτα με μους λεμόνι και κρεμέ azélia.

Ένα υπέροχο σεμινάριο από μια εξαιρετική ομάδα συνεργατών.

Ευχαριστούμε Πολύ!

 

P1190550_29_2.jpg

 

 

Αθηναϊκή με ταραμά καπνιστής πέστροφας, φακές beluga και εκχύλισμα ντομάτας

P1190535_29_2.jpg

 

Μεζές θαλασσσινών με ήμιλιαστό ψάρι, υφές γαρίδας, κρίταμο και χιόνι φέτας

P1190523_29_2.jpg

 

Μπακαλιάρος φρικασέ με αυγολέμονο και λάδι αρωματικών

P1190540_29_2.jpg

 

Πορτοκαλόπιτα με μους λεμόνι και κρεμε azélia

P1190528_29_2.jpg

 

 

Facebook