EURICE FESTIVAL ΔΕΘ 2021

EURICE FESTIVAL ΔΕΘ 2021

Στιγμιότυπα από την συμμετοχή εθελοντών σπουδαστριών & σπουδαστών στο Φεστιβάλ Ρυζιού 18 & 19 Σεπτεμβρίου 2021, στο περίπτερο του προγράμματος EURICE, στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

 

Με μεγάλη χαρά αποδεχθήκαμε την πρόσκληση συμμετοχής, από την εταιρεία Chef Stories (Συμβούλοι Marketing & Γαστρονομίας και Διοργάνωσης Γαστρονομικών εκδηλώσεων www.chefstories.gr ), στις εκδηλώσεις προώθησης του ευρωπαϊκού ρυζιού στα πλαίσια του διακρατικού προγράμματος «EU RICE» που υλοποιείται από την Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης ΑΕ- ΕΑΣΘ και την Ρυθμιστική Αρχή του Ρυζιού ΠΟΠ της Βαλένθιας «Crav – Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia» και εκτελεστικό φορέα τη Novacert.  

Για 2 ημέρες οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για την βιωσιμότητα της παραγωγής ρυζιού σε Ελλάδα και Ισπανία και μέσα από μαγειρικές επιδείξεις από καταξιωμένους Chef βραβευμένων εστιατορίων της πόλης, την Rice Ambassador chef κα Ντίνα Νικολάου & τον Ισπανό chef Vicente Rioja Pastor γεύτηκαν τις μοναδικές τους συνταγές.

Οι εθελοντές & εθελόντριες σπουδαστές μας, πλαισίωσαν με χαρά, εξαιρετική διάθεση και επαγγελματικό ενδιαφέρον τους προσκεκλημένους Chef συμβάλλοντας ουσιαστικά στην επιτυχία του φεστιβάλ.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το Σάββατο 18/9 με τους “Λαχανοντολμάδες με θαλασσινά” από την Head Chef του ΜΑΙΑΜΙ Σοφία Τεφτσή (απόφοιτο της Σχολής μας!).  Στη συνέχεια ο Chef Ambassador του προγράμματος στην Ισπανία Vicente Rioja Pastor,  ετοίμασε μια αυθεντική“Paella“. 

“Τσουκνιδόρυζο με σος γιαούρτι, γραβιέρα και αυγό μάτι” επέλεξε να μαγειρέψει ο Chef του «Ακαδημία» Κώστας Μάρκου. 

Ακολούθησε το “Τηγανητό φύλλο από ρύζι Καρολίνα  με ταρτάρ τόνου, μήλο, φύκια και κρέμα μαύρου σκόρδου” από τον Head Chef του THRIA Δημήτρη Τασιούλα

“Ριζότο με γεύση γεμιστά” ήταν το πιάτο του chef Μιχάλη Αδαμίδη από το Βαρύ Πεπόνι. 

Η μέρα έκλεισε με “Το πιλάφι του Κρητικού γάμου” από τον Κρητικό Chef-Patron των Χαρούπι και Δέκα Τραπέζια Μανώλη Παπουτσάκη. 

Η δεύτερη ημέρα, Κυριακή 19/9, ξεκίνησε και πάλι με την αυθεντική “Paella” της Βαλένθια από τον Ισπανό Chef Ambassador Vicente Rioja Pastor. 

Σειρά είχε το “Ρεβυθόρυζο με ταχίνι, πολίτικο σουτζούκι και καπνιστή μελιτζάνα” από τον Chef του Extravaganza Αντώνη Μουστάκη. 

Ακολούθησε το “Ατζέμ Πιλάφι” του chef Ανδρέα Κλαυδιανού από το UMA.

Chef Ambassador του προγράμματος στην Ελλάδα και ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Evi Evan στο Παρίσι, κα Ντίνα Νικολάου επέλεξε να δημιουργήσει “Κροκέτες με ρύζι  “γεμιστά“” ενώ στη συνέχεια μας γλύκανε με το “Ρυζόγαλο με κόκκινα φρούτα”. 

Η μέρα έκλεισε με  “Κεφτεδάκι ρυζιού με γεύση σπανακόρυζο, σος κατίκι & γαρίδα τεμπούρα” από τον chef Δημήτρη Αγόρατζη του εστιατορίου Γλυκάνισος.

Το Εκπαιδευτικό προσωπικό και η Διεύθυνση του ΙΕΚ Τουρισμού Θεσσαλονίκης νιώθουμε περήφανοι που είχαμε την ευκαιρία να συμβάλλουμε στην ευαισθητοποίηση για την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής / βιώσιμης καλλιέργειας του ρυζιού, με στόχο το θετικό απότυπωμα στην κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον!

Θερμά συγχαρητήρια στις εθελόντριες και εθελοντές μας!!

 

Facebook Twitter Pinterest