ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Σε συνέχεια της υπ’ αρ. Κ5/63547/27.5.2022 απόφασης Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων   «Ειδικότητες παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή καταρτιζόμενων στα Δημόσια Ι.Ε.Κ.» (Β΄2662) και της διόρθωσης σφάλματος αυτής (Β΄3200), τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.), αρμοδιότητας Υπουργείου Τουρισμού, συμμετέχουν στο Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο 2022.

Το ΙΕΚ Τουρισμού Θεσσαλονίκης παρέχει τις εξής ειδικότητες:

  • Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας
  • Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)
  • Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής

Επιπλέον, οι νεοϊδρυθείσες Πειραματικές ειδικότητες: 

  • Στέλεχος Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Επιχειρήσεων
  • Στέλεχος Επιχειρήσεων Φιλοξενίας με εξειδίκευση στον τομέα Διοίκησης Δωματίων  

 

Οι υποψήφιοι που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 και οι τελειόφοιτοι που απέκτησαν απολυτήριο Λυκείου το 2022, ανεξάρτητα από το αν συμμετείχαν ή όχι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του ίδιου έτους, μπορούν να συμπεριλάβουν τις ως άνω ειδικότητες στις προτιμήσεις τους στο Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο. 

Οι προσφερόμενες θέσεις που δεν θα καλυφθούν μέσω της διαδικασίας του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου, θα διατεθούν στους ενδιαφερόμενους, μέσω Προκήρυξης εισαγωγής που θα δημοσιεύσει το Υπουργείο Τουρισμού στο προσεχές διάστημα.  

 

 

Για είσοδο στις δηλώσεις του Παράλληλου Μηχανογραφικού παρακαλούμε ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr/

Facebook Twitter Pinterest